2.947 de oameni au murit anul trecut in Romania, in accidente rutiere

12-02-2009 00:00


Si tara, si Capitala ne sunt pe primul loc intr-un top negru intocmit in Europa pe tema tragediilor de acest fel. Nu avem drumuri sigure, nu avem nici grija la volan.

Infrastructura rutiera a ramas la nivelul de acum 15-20 de ani, numarul de automobile creste intr-un ritm ametitor iar indisciplina in trafic cunoaste evolutii si are un dinamism care nu ne bucura. La toate acestea se adauga si numarul limitat de politisti pe care il avem.
Chestor Dumitru Parvu, adj. sef IGPR

Vom avea insa cat mai multe camere radar pe sosele, anunta politia, care spera ca acestea sa scada numarul nenorocirilor. 

Suntem pe un prim loc nedorit, intr-un top al nesigurantei pe drumurile publice in Uniunea Europeana. Cei mai multi romani mor in accidente provocate de viteza excesiva.

Apoi, indisciplina in trafic. Soferii nu dau prioritate, intra in intersectie ca si cum ar fi singuri pe drum. Camerele de supraveghere de pe DN1 au inregistrat nenumarate accidente produse din acest motiv. 

Politia vrea sa monitorizeze video traficul in 30 de judete, inca din acest an. Ca sa ii poata sanctiona pe toti teribilistii sau vitezomanii.

VIDEO PROTVPLUS.RO