Roboti care depisteaza bombe si motociclete care "zboara". Ziua Politiei Romane, sarbatorita cu 3 zile mai devreme

Ultima actualizare: 25-03-2014 06:49

Pirotehnisti cu roboti care depisteaza bombe, criminalisti insotiti de caini politisti si agenti de la trupele speciale au ocupat Parcul Herastrau din Capitala.

Bucurestenii au fost invitati la Ziua Politiei Romane, sarbatorita cu 3 zile mai devreme. Curiosii au admirat motocicletele care zboara dupa vitezomani si armele de foc.

Oriunde ar fi, robotii atrag imediat toate privirile. Asa s-a intamplat si in Parcul Herastrau unde pirotehnistii si-au prezentat dispozitivele care-i ajuta sa salveze vieti.

Un robotel, fabricat in Romania, emite microunde care distrug circuitele electrice dintr-o bomba si fac astfel interventia pirotehnistilor mai putin riscanta. 

Copiii au fost atrasi si de armamentul trupelor speciale. Fetite sau baieti au exersat tragerea cu pusca sau pistolul. Mario, un viitor detectiv, a invatat secretele armelor din jocurile de pe calculator.

Un domn recunoaste sincer ca armele pe care el le folosea in armata nu au nicio legatura cu ce a gasit acum la expozitie. Ar da orice sa poata trage cu un Kalasnikov.

Oamenii au stat la coada si pentru o poza pe motocicletele politiei. 

Cei mici au facut cunostinta si cu Zoro. Are 6 ani si tot de 6 ani este si in Politie si este un caine de urma. Asadar e specializat in talharii sau chiar si crime. Niciun infractor nu-i scapa.

Adultii sau copii au participat si la cursuri de educatie civica si prevenire, foarte importante, spun politistii. Marti, Politia Romana implineste 192 de ani de existenta.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO