Reportaj cu CAMERA ASCUNSA. In ce conditii se vinde carnea in depozitele si pietele din Capitala
In prag de sarbatori, cand multi se grabesc sa cumpere alimente fara sa fie atenti si la calitatea lor, autoritatile au pornit in control.
In Bucuresti, au inchis hala de carne si produse lactate din Piata Matache din cauza mizeriei in care era depozitata marfa.
Activitatea a fost suspendata in hala din Piata Matache. Printre neregulile de aici inspectorii sanitar veterinari vorbesc despre neigienizarea spatiului, dar si despre faptul ca produsele de origine animale sunt vandute in conditii necorespunzatoare'.
Inspectorii au gasit carnea depozitata pe jos, in saci. Iar comerciantii nu purtau manusi cand o vindeau.
''11 sanctiuni contraventionale aplicate in valoare de 8.800 de lei. Activitatea in hala se va inchide, vor incepe actiunile de remediere a deficientelor constatate", a spus un reprezentant al ANSVSA.'
La fel de prost stau lucrurile si la un depozit de alimente situat pe Bulevardul Timisoara din Capitala. Declarat ilegal de autoritatile competente, depozitul numit "La Ghetarie" functioneaza fara autorizatii, sustin responsabilii.
Inspectorii ANSVSA spun ca nu pot face controale in acest depozit pentru ca nu intra in atributiile lor din moment ce spatiul nu are autorizatie sanitar veterinara.