Reorganizarea spitalelor - sursa de noi probleme in sistem?

Ultima actualizare: 07-06-2012 05:14
Spital

Reorganizarea sistemului sanitar prin comasari si reprofilari de spitale e o masura politico-financiara, ce are ca obiective declarate in egala masura reducerea costurilor si binele contribuabililor, dar ce nu e apreciata ca atare de oameni din sistem.

De cativa ani, presedintele Traian Basescu critica periodic sistemul sanitar, insistand pe fraude, grupuri de interese, afacerile firmelor de medicamente si chiar atacand corpul medical, pentru ca ulterior sa-l premieze cu distinctii importante.

"Ministerul Sanatatii trebuie sa inchida 200 de spitale mici, fara dotare, in care omul nu are nicio sansa aproape. I se da doar primul ajutor, oricum, acum si este trimis la Bucuresti cu o salvare. Incepe acest proces de inchidere a spitalelor si de transformare a lor, ca prima solutie, in azile pentru batrani si in crese, in functie de nevoile sociale ale zonei", spunea presedintele Traian Basescu in urma cu aproape o luna.

Insistentele pentru reorganizarea sistemului sanitar au fost insa mai pregnante in 2010, si ca urmare a angajamentelor asumate fata de FMI. Presedintele insista chiar ca unele spitale nu depasesc rangul de capabilitati de tratament si interventie al unui dispensar.

Problema restructurarii spitalelor si reducerii numarului de paturi i-a preocupat deopotriva pe seful statului si pe premier.

Harta spitalelor desfiintate sau comasate. Reactiile primarilor

71 de spitale dispar, 111 se unesc. Afla ce se intampla in orasul tau

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO