"Refuzati sa mai dati copii legalizate". Cat de bine functioneaza noua regula atunci cand ajungeti la ghisee


Ultimul update: Marti 20 Septembrie 2016 07:04
Data publicarii: Sambata 17 Septembrie 2016 19:40
Categorie: Stiri Sociale

 "Refuzati sa mai dati copii legalizate". Este indemnul lui Dacian Ciolos catre cei plimbati de functionari pe la ghisee.

Guvernul a eliminat, in urma cu doua luni, aceste copii legalizate si obligatia de a atasa cazierul judiciar la dosare, tocmai pentru a elimina birocratia si a nu-i mai sili pe oameni sa stea la cozi cu dosarele in mana.

Problema e ca multe institutii inca nu aplica noile reguli.

"Reflexele proaste se schimba mai lent decat, deciziile" , este concluzia premierului.

Teroretic, de mai bine de doua luni institutiile statului nu mai au voie sa va solicite copii legalizate; sunt obligate sa accepte pe email copiile dupa buletin si cand au nevoie de caziere judiciere, trebuie sa le obtina singure de la politie fara sa va mai puna pe drumuri. In unele cazuri realitatea pe teren e alta.

Atat Politia, cat si Directia de Permise apartin de Ministerul de Interne. Le ia mai mult celor doua institutii sa-si comunice intre ele cazierul decat ii ia unui cetatean sa faca drumuri la posta, politie si inapoi la permise. Aici masura de simplificare complica de fapt lucrurile.

Guvernul a facut propria evaluare a masurilor de simplificare intr-o sedinta speciala, despre care premierul a scris pe Facebook, unde a anuntat printre altele ca teoretic la inscrierea in scoli nu mai este necesara legalizarea documentelor. Unii utilizatori i-au atras insa atentia ca in practica, lucrurile stau si altfel.

Mesajul unui tanar pentru Dacian Ciolos pe Facebook: ”Mergeti inapoi la Bruxelles!”. Reactia premierului
Hollande si Ciolos au inaugurat fabrica Airbus. Cum arata elicopterul de 13 milioane de euro, produs integral in Romania
VIDEO PROTVPLUS.RO