Razboiul promotiilor: 10 kg de carne de porc, la pachet cu un frigider

15-12-2010 00:00


Cum 2010 nu le-a dat motive de bucurie comerciantilor, ci le-a adus vanzari cu 10% mai mici, arata un studiu recent, cu totii intra in razboiul promotiilor. Este vorba despre domeniul "electronice si electrocasnice".

De exemplu, un mare lant de magazine da gratuit 10 kilograme de carne de porc la achizitionarea unui frigider, iar un altul va scapa de grija bradului, daca luati din el mobilier.

Comerciantii spera ca astfel de promotii sa le imbunatateasca vanzarile. Cei mai multi cumparatori ar alege insa doar porcul...

Un alt magazin ofera sase kilograme de detergent in cazul in care cumparati o masina de spalat, iar un magazin de electronice si electrocasnice promite banii inapoi pentru orice produs cumparat in decembrie. Cu o conditie: cumparatorul sa revina in 2011 si sa cumpere de cinci ori mai mult.

Iar un retailer de mobila si decoratiuni ofera pentru orice cumparatura de peste 750 de lei si un bon valoric cu care va puteti cumpara un brad.

Aceste oferte vin dupa un an in care vanzarile de electrocasnice si electrocasnice au scazut puternic. Cele mai afectate au fost electrocasnicele mari: frigidere, masini de spalat si aragazuri.

VIDEO PROTVPLUS.RO