Rabdare si nervi de fier pentru bucuresteni! Incep noi lucrari in Capitala

Dată publicare: 25-02-2009 00:00
Dată actualizare: 27-03-2012 06:54


Si acum un anunt pe care bucurestenii sperau sa nu-l mai auda, dar fara de care nu se poate, spun autoritatile: incep 20 de santiere noi pentru alte strazi, pasaje si parcari, impuse de viitoarea infrastructura din afara Capitalei.

Iar prioritate in traficul bulversat va avea transportul in comun: in zonele cu lucrari vor aparea culoare pentru autobuze si sensuri unice.

Trei noi pasaje sunt in fruntea listei investitiilor mari pe 2009. Primul, subteran, va fi inceput pe sub soseaua Bucuresti-Ploiesti, ca sa nu incurce traficul adus de pe DN1 prin pasajul Baneasa - la care se lucreaza acum.

Tot unul subteran va fi si la Piata Sudului, in timp ce ultimul, suprateran, ar trebui sa duca peste Soseaua Colentina toata circulatia dinspre Voluntari si viitoarea autostrada spre Brasov.

Lucrarile vor incepe din vara, iar pana atunci Primaria vrea sa-i faca pe oameni sa renunte la masinile personale, printr-un program care incepe din 15 martie.

La inceput vor primi benzi pentru autobuze soseaua Colentina si Calea Mosilor. Iar bulevardul Carol, de la Mosilor pana la Piata Rosetti, va avea sens unic, soferii avand o ruta ocolitoare de revenire din centru.

Din primavara intra in reparatii soselele Iancului si Pantelimon, dar si pasajul Lujerului. Tot atunci incepe amenajarea a 2 strazi noi, ca alternative pentru DN1 in nord, dar si intersectia de la Razoare, in vest.

Pana la proiectele noi, care vor include si constructia de parcari intre blocuri in cateva dintre cartierele Capitalei, primaria trebuie sa continue si santierele incepute in 2008 si in anii trecuti, si unde lucrarile sunt intarziate.

Alte detalii despre problemele orasului puteti afla de la ora 21:00 daca intrati pe pagina www.stirileprotv.ro. Primarul capitalei vine la videochat ca sa va raspunda la intrebari.


VIDEO PROTVPLUS.RO