Proprietarii de firme pot contribui fără nici un cost la construcția unui spital nou

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

500 de copii sunt diagnosticați anual cu cancer, iar unii pierd lupta cu boala și din cauza condițiilor din spitale. Statul nu este capabil să îi ocrotească pe acești copii. 

Există prea puține secții de oncologie pediatrică, iar unele nu respectă standardele europene.

Un spital nou, cu saloane și spații de joacă se va construi dacă firmele aleg să direcționeze 20% din impozitul pe profit către această cauza.

Noi toți putem ajuta cu un SMS la 8844 cu textul ”spital”.

Nici nu are cum să se simtă altfel decât prizonierii bolii într-un salon de spital. 30 de copii și tot atâția aparținători împart pentru 8 luni sau 10 luni, cât durează tratamentul, un salon mic, un hol îngust, două toalete și un dus.

Luciana Gheorghiu, bunica Loredanei: ”Stând cu copilul atâtea luni, te muți aici. E casa în care stai, nu poți să pleci, să ieși afară, aici stai, aici mănânci tot ce se poate într-un salon de spital. Trebuie să ai credință și să-ți impui tu ca om matur, să-i ridici și lui moralul.”

Loredana are 12 ani și a fost diagnosticată cu leucemie. A trecut prin momente grele când s-a întrebat de ce boala a ales-o pe ea. Apoi singură și-a făcut curaj să lupte.

Loredana Șerban: ”Eu sunt foarte bucuroasă că nu mi-a căzut părul”.

Mama Loredanei era plecată la muncă în străinătate când fetița ei a fost diagnosticată. A venit de urgență în țară și a stat cu ea până de curând, când a fost din nou nevoită să plece, iar cea care îi veghează suferință e bunica.

Când sunt în aplazie, adică fără imunitate și expuși la infecții care pot fi fatale, stau numai în pat. În străinătate sunt izolați în camere perfect sterile. La noi, tratamentul se face...cum se poate.

Cristian Scurtu, șeful secției de oncologie pediatrică: "Își țin lucrurile în cutii de plastic sub pat".

Un spital nou, care va avea săli sterile, AȚI, bloc operator, radioterapie, loc de joace, săli de fizioterapie și tot ce e nevoie pentru un tratament eficient construiește Asociația Dăruiește Viață, în curte la Marie Curie.

Ca să fie gata mai trebuie strânse 4 milioane de euro, iar proprietarii de firme pot contribui fără nici un cost prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit către această cauză. Procedura durează câteva minute și presupune doar completarea unui contract și virarea sumei aferente celor 20 de procente până la 31 decembrie.

Un gest simplu care nu costă nimic, dar care pentru copiii bolnavi de cancer înseamnă șanse în plus la viață.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO