Proiectul pentru cei 100 de km de piste pentru biciclete a cazut. Edilii Capitalei s-au opus investitiei de 10 mil. de euro

Ultima actualizare: 02-05-2014 07:07
bicicleta

Visul tuturor biciclistilor din Bucuresti la cei 100 de km de piste promise intr-un proiect de infrastructura a fost spulberat de Consiliul General. Cu 18 voturi pentru si 24 impotriva, investitia care ar fi costat 10 miliaane de euro a cazut.

Motivul? Proiectul a fost prost documentat. Si cand te gandesti ca toti sperau ca macar de data asta edilii sa amenajeze traseele fara sa-si bata joc. In urma cu doi ani, politia rutiera a inchis aproape toate pistele amenajate in Bucuresti, pentru ca nu erau bine facute.

Pista de biciclete de pe Bulevardul Dimitrie Cantemir traverseaza o statie RATB. Asadar, ca sa sa poti inainta trebuie sa te strecori printre oamenii care asteapta autobuzul. Iar ceva mai incolo pista se blocheaza pur si simplu.

Pe Mihai Bravu situatie e si mai grava. Daca nu esti atent, risti sa-i accidentezi pe cei care merg la pas. In plus cand ajungi in intersectie, pista se termina intr-un tomberon.

Cele mai multe piste au fost deja desfiintate de politisti, iar 24 de milioane de lei cheltuiti pentru investitii au fost aruncati pe fereastra. Putea fi altfel daca cineva se ocupa si de intretinerea traseelor si ii pedepsea pe cei care le ocupa abuziv.

Edilii ar fi vrut sa construiasca 98 de km de piste pe 60 de strazi cu bani de la Guvern: 10 milioane de euro. Proiectul presupunea si parcari pentru biciclete, dar si 18 centre de inchiriere. Totul, spun ei, putea fi implementat in 18 luni. Insa consilierii PNL si PDL nu au fost convinsi dupa ce au studiat documentatia si s-au opus. Proiectul ar putea fi insa introdus din nou la vot in urmatoarea perioada.

Citeste și...
Parteneri