Procesiune religioasa inchinata Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Doua mii de oameni au participat la Targu Jiu

Ultima actualizare: 24-05-2014 00:21
procesiune

Aproape doua mii de oameni au participat  marti seara la Targu Jiu la o procesiune religioasa inchinata Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Un sobor de 150 de preoti a plimbat prin centrul orasului Moastele Sfantului Ioan cel Milostiv, aduse de la Craiova. Politistii locali, insotiti de fanfara si zeci de tineri imbracati in straie populare au defilat cu faclii in mana.

Dupa pelerinajul impresionant, oamenii s-au adunat la un mare concert organizat cu ocazia zilelor orasului.

Mii de credinciosi au umplut  marti seara strazile din Targu Jiu la o procesiune plina de evlavie. 150 de preoti au condus moastele Sfantului Ioan cel Milostiv prin oras, insotiti de politisti si fanfara.

Cu sufletele deschise credinciosii au mers in tacere alaturi de soburul de preoti, fiecare cu rugaciunile in gand. Anul trecut a fost declarat anul celor doi sfinti, celebrati si de catolici, si de ortodocsi. Aproape doua milioane de romani le poarta numele, fie ca sunt Elena, Constanta sau Costel.

"Moastele au poposit la Targu Jiu aducand binecuvantare credinciosilor din judetul Gorj, care raman un exemplu demn de urmat pentru credinciosii din aceasta tara" a spus Vasile Vladoiu, parohul bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena

Daca pentru majoritatea participantilor ceremonia a fost una deosebita, pentru unii a fost o surpriza care le-a dat planurile peste cap. "Au oprit transportul in comun, nu ne-a anuntat nimeni nimic, stam de o ora in statie", s-au plans cei nemultumiti.

Dupa ceremonia religioasa, autoritatile locale au organizat in centrul orasului si un spectacol de deschidere a Zilelor Municipiului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO