Prima expoziție NASA din România. Ce exponate pot fi admirate la "Space Adventure"

Dată publicare: 02-07-2019 18:41
Dată actualizare: 02-07-2019 19:57


Peste 100 de exponate NASA, inclusiv rachete și o capsulă de antrenament folosită de astronauții misiunii Apollo, au fost aduse la București, pentru o expoziție dedicată pasionaților de știință și fizică.

Aproape 3 milioane de oameni au admirat până acum obiectele în mai multe ţări europene. Reprezentanții NASA încearcă să promoveze astfel importanța călătoriilor în spațiu şi să prezinte publicului primele rachete spațiale și experiențele astronauților americani.

Rachete, capsule spațiale, simulatoare de zbor sau costumele astronauților NASA vor putea fi admirate de săptămâna viitoare la prima expoziție NASA din România.

Giorgio Castagnera, Nasa Visitor Center: "Ce vrem noi să prezentăm prin această expoziţie este tot acest proces, de la începuturile erei spaţiale până în prezent, şi să le oferim tinerilor posibilitatea de a fi un astronaut, într-o bună zi, dacă sunt pasionaţi de domeniu. Dar şi să le explicăm toate investiţiile făcute de marile ţări în zona cercetare".

Tot din Statele Unite a fost adusă și o capsulă de antrenament folosită, între anii 50 și 70, pentru pregătirea astonauților care au luat parte la misiunea Apollo. Vizitatorii expoziției vor vedea astfel cum arată interiorul capsulei și vor putea auzi în același timp și vocile autentice ale celor care au coordonat misiunea.

Capsula Casper a mai fost prezentată până acum și în Polonia, Ungaria, Danemarca, Israel și Belgia, iar după vizita din România va ajunge și în Spania, Brazilia și Italia.

Giorgio Castagnera, Nasa Visitor Center: "Odată ce aţi vazut toata expoziţia urmează partea cea mai interesantă pentru copii, dar şi pentru adulţi. Poţi vedea exact ce înseamnă să fi un astronaut. Avem mai multe simulatoare. Avem cinci tipuri de simulatoare, lansatoare de rachete".

Expoziția "Space Adventure" va fi deschisă publicului între 6 iulie și 15 octombrie, la Romexpo, iar cei pasionați de călătoriile în spațiu vor plăti între 40 lei și 200 lei pentru bilet.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO