Pricopie: Legea prevede in 2016 bacalaureat interdisciplinar, dar nu avem manuale interdisciplinare

Dată publicare: 04-04-2013 19:37
Dată actualizare: 07-04-2013 06:57


Remus Pricopie

BAC 2013 va fi serios si normal din punct de vedere al realizarii si gradului de dificultate, dar vom lansa ample dezbateri pentru cel din 2016, despre care legea spune ca va fi interdisciplinar.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a participat la dezbaterea cu tema "Este timpul meu - campanie de orientare si consiliere in cariera", organizata in "Saptamana altfel" de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, impreuna cu Universitatea Romano-Americana.

Pricopie a fost intrebat de liceenii prezenti la dezbatere despre noutatile pe care le va aduce examenul de bacalaureat.

"Dupa sesiunea din acest an voi lansa o discutie mai larga privind bacalaureatul, si nu in 2014, pentru ca nu sunt de parere sa ne schimbam asa brusc, ci in viitor.Vom invita la discutiile publice elevi din clasele a XI-a si a XII-a, chiar si tineri care nu au promovat examenul, iar toti sa spuna cum ar fi bine sa arate bacalaureatul. In momentul de fata functioneaza o lege, si ma bucur ca sunteti in clasa a XII-a, si cei din clasa a IX-a rugati-va sa nu ajungem acolo, pentru ca in actuala lege a educatiei se vorbeste despre bacalaureatul din 2016 interdiciplinar, in conditiile in care nu avem manuale interdisciplinare. Vom incerca sa corectam aceste lcururi, dar nu am considerat oportun sa deschid subiectul acum. O vom face dupa ce terminam cu bacalaureatul in bune conditii. In acest an, bacalaureatul va fi serios si normal din punct de vedere al realizarii, al gradului de dificultate. Va urez lecturi placute", le-a raspuns ministrul Educatiei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO