Preotul acuzat ca a furat clopotul unei biserici din Dambovita este respins de enoriasi

Ultima actualizare: 06-03-2013 00:01

Scandal pana la cer intr-o localitate din Dambovita, unde enoriasii protesteaza de cateva saptamani fata de hotararea arhiepiscopiei de a aduce la ei in biserica un preot cu o reputatie patata.

In localitatea unde a slujit pana acum, este acuzat ca ar fi vandut un clopot valoros peste hotare. Iar credinciosii pe care ar trebui sa-i pastoreasca iau foc in fiecare duminica, atunci cand il vad la Liturghie si spun ca trimisul Domnului i-ar fi amenintat cu tribunalul.

Satenii din Colanu, o localitate de langa Targoviste, nu mai au liniste de cand in satul lor, alaturi de parintele care slujea, pasnic, de 35 de ani, a aparut si alt preot, trimis de arhiepiscopie.

Oamenii spun ca, in comuna Raciu, unde slujise pana acum, preotul ar fi vandut in strainatate un clopot stravechi al bisericii, de 130 de kilograme, dintr-un aliaj pretios. Parintele s-a aparat atunci si a zis ca doar l-a dat la topit, ca sa faca un clopot mai mic. Insa nimeni nu l-a crezut. Acum, ca a fost stramutat, a adus vrajba in noua parohie.

Preotul in varsta a incercat sa-i linisteasca pe oameni si le-a spus sa mai rabde o vreme, pana cand noului popa i se va construi o biserica intr-un sat invecinat, Dumbrava.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO