Povestea cutremurătoare a celor doi copii abandonați de mamă pe asfaltul ud, în fața spitalului din Alexandria

Ultima actualizare: 12-12-2018 10:02

Doi copilași au fost abandonați de mamă, în prag de sărbători, pe asfaltul umed, chiar în fața Spitalului din Alexandria. Darius și fratele său au ajuns în grija medicilor după ce femeia care le-a dat viață i-a lăsat în frig.

După patru zile în care nu s-a știut nimic despre tânără, a apărut la spital, iar acum spune că va sta cu micuții într-un centru maternal. 

Salvarea celor doi copii, lăsaţi pe trotuarul rece, în frig, a venit din partea unei şoferiţe. Era trecut de ora 21 când s-a trezit cu băiatul cel mare în fața maşinii, căutând disperat ajutor. Femeia a sunat la 112.

Cei doi copii a fost abandonati sâmbătă seara, în faţa Spitalului Judeţean din Alexandria. Cel mic, de doar 7 luni, era aşezat pe asfaltul ud, iar cel mare, de un an şi 7 luni, se plimba dezorientat pe stradă, printre maşini. Mama lor a dispărut fără urmă. Nimeni nu mai ştia nimic.

Dana Ignat, Medic șef UPU Alexandria: "Cel mic era cu sticluţa de lapte în mână, iar cel mare avea o sticlă de suc."

Copiii se aflau într-o stare uşoară de hipotermie şi cereau atenţie, spun cadrele medicale.

Dana Ignat, Medic șef UPU Alexandria: "Da, ei au întins mânuţele. După toată lumea întinde şi unul şi altul, dar aşa, ca mod de prezentare, ei sunt nişte copii îngrijiţi."

În tot acest timp, nu se ştia cine sunt cei doi micuţi abandonaţi în prag de sărbători.

"Nu ne-a parvenit niciun fel de informaţie, nici de nume, nici de vârstă, absolut nimic”, spune o asistentă.

În cele din urmă, mama copiilor - o tânără de 24 de ani - şi-a făcut apariţia la spital. Dar, când a aflat că trebuie să stea de vorbă cu poliţiştii, a dispărut din nou.

Între timp, Darius şi Petru au fost înconjuraţi de jucării de la cei care le-au aflat povestea de pe reţele sociale.

Despre tânără mamă se ştie doar că este din Iaşi, dar s-a mutat în Alexandria după ce s-ar fi despărţit de tatăl copiilor.

Florinel Dragomirescu, director DGASPC Teleorman: "Poate fi decăzută din drepturile părinteşti dacă instanţa decide. Astea sunt variantele: deci, asistent maternal profesionist sau la un centru maternal, cuplu: mama şi copii."

Potrivit autorităţilor, mama a decis să rămână preț de şase luni alături de copiii săi într-un centru maternal. Chiar şi-aşa, pe numele ei a fost deschis dosar penal pentru abandon. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO