Postul Pastelui pune la incercare credinta si buzunarul crestinului
Trufandalele verzi din import sunt scumpe, iar cele romanesti sunt scumpe la vedere. Cu spanacul spaniol si ridichile din Italia ne-am obisnuit din anii trecuti, dar acum si salata, ceapa si usturoiul sunt bulgaresti sau turcesti.
Si atunci ce ne ramane? E sfant meniul cu fasole, varza si cartofi.
Printr-un miracol, nu importam inca zeama de varza. In rest, pentru fiecare fir de usturoi, capatana de salata si frunza de spanac verde platim "pasaportul" si transportul. Spanacul e 10 lei, salata 3 lei si prazul 5 lei, conopida 8 si asa mai departe.
Postul cu trufandale verzi, 3 mese usoare si doua gustari de fructe costa pana la 30 de lei pe zi. Cu sufletul plin de credinta, dar cu portofelul gol, cei care postesc lasa o parte din prospaturi sa-si dea obstescul sfarsit pe tarabe.
Cu fasole, malai, soia, prune uscate si mere, hrana costa sub 10 lei pe zi.