Peste 600 de femei s-au "luptat" in Targu Jiu pentru a merge la cules de capsuni in Spania. Cu cat e platit jobul

Dată publicare: 28-01-2015 13:20
Dată actualizare: 31-01-2015 07:11


Atrase de un salariu de aproape o mie de euro pe luna, la cules de capsuni in Spania sute de femei din intrega tara au venit miercuri la un targ de job-uri organizat la Targu Jiu.

Angajatorul spaniol are de gand sa incheie contracte individuale de munca cu 800 de persoane, iar raspunsul il ofera pe loc. Cine a trecut proba interviului isi poate face deja bagajele, intrucat plecarea in Spania este peste doua saptamani.

La primele ore ale diminetii, peste 600 de femei venisera deja la Casa de cultura a sindicatelor din Targu Jiu, in speranta ca vor obtine un loc de munca bine platit, la cules de capsuni, in Spania.

Angajatorul le asigura transportul pana acolo, iar pentru cazare, fiecare trebuie sa plateasca cate un euro pe zi. Contractul este pentru trei luni, timp in care cei care trec de preselectie, primesc cate 39 de euro pe zi.

Pentru un salariu de 960 de euro pe luna, femeile alese de angajator, ar trebui sa lucreze cate sase ore si jumatate pe zi, timp de sase zile pe saptamana.

Singura conditie pusa de firma din Spania este ca persoanele selectate sa fie apte de munca. Cei care primesc raspuns favorabil vor pleca la cules de capsuni in Spania, pe 15 februarie.


VIDEO PROTVPLUS.RO