Peste 2.000 de jandarmi au picat "bacalaureatul" profesiei. Ar putea fi dati afara

07-07-2011 16:20


Jandarmi

Peste 2.000 de jandarmi din unitatile de Jandarmerie din tara nu au trecut de evaluari, aceste cadre militare ramanand la dispozitia comandantilor de unitati. Stirile Pro TV de la ora 19.00 pot fi urmarite si pe varianta de mobil m.stirileprotv.ro.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Florin Hulea, a declarat pentru Mediafax ca este vorba despre aproximativ 2.000 de jandarmi la nivel national si de aproximativ 200 la nivelul Capitalei.

Evaluarile jandarmilor sunt un fel de examen de bacalaureat in bransa, fiindca probele se sustin atat teoretic cat si practic.

Acestia au ramas la dispozitia comandantului unitatii, astfel ca vor putea participa la misiuni doar din ordinul acestuia. Masura s-a luat din 15 iunie, cand cei care nu au trecut de evaluari au fost pusi la dispozitie in vederea incadrarii ulterioare pe functii conform noii structuri de organizare.

Cei care se afla la dispozitie pana la 15 septembrie, conform termenului legal, vor sustine examene pe functiile care vor ramane neocupate in urma demisiei, a pensionarii sau a promovarii in alte functii a unor alte cadre.

Sursa: Pro TV

Tags: jandarmi, examene,

VIDEO PROTVPLUS.RO