Cersetoria, afacere profitabila. Cat se castiga in apropierea sarbatorilor si unde ajung banii
Banii ajung in mainile celor care conduc retelele de traficanti, indivizi care se imbogatesc fara nici un efort din mila oamenilor.
O doamna de 70 de ani si-a petrecut ultimii 10 in apropierea unei treceri de pietoni din Piata Unirii. Aici o aduce in fiecare zi la cersit cel mai probabil o ruda mai tanara. O data la cateva minute, cineva ii intinde un leu sau macar o portocala.
La fel ca ea, cei mai multi dintre cersetori se feresc sa spuna cati bani primesc si cui ii dau mai departe. Sau, daca vorbesc, spera ca vor primi ceva in schimb.
Oricat ar fi de frig, de sarbatori multi cersetori isi iau copiii pe strada ca sa castige mai bine. Asa a facut si Bogdan, care a venit tocmai de la Targu Mures, pentru ca a auzit ca in Bucuresti oamenii ar fi mai darnici. Are si o poveste croita pentru buna impresie.
Bogdan sustine ca i-ar fi murit un copil, pentru ca n-ar fi avut bani sa-i cumpere medicamente. Si l-a adus in Capitala pe baiatul cel mic pentru ca sotia ar fi operata.
Oameni milosi, trecatorii dau bani, chiar daca nu raman la cel care sta cu mana intinsa, ci ajung la traficantul din spatele lui.
Un cersetor ajunge sa adune peste 6000 de lei intr-o luna. Iar de sarbatori, castigurile se tripleaza, asa ca traficantii care coordoneaza afacerea din umbra primesc si 18000 de lei.
Singurii care pot stopa fenomenul, spun politistii, sunt oamenii care ar trebui sa nu se mai lase impresionati de mana intinsa si de povestea spusa cu ochii in lacrimi.