Pelerinaj la mormantul parintelui Arsenie Boca, supranumit "Sfantul Ardealului"

28-11-2012 19:30


Peste 15.000 de oameni au venit la Manastirea Prislop din Hunedoara, la mormantul Parintelui Arsenie Boca, pe care il considera Sfantul Ardealului.

Se implinesc 23 de ani de cand a murit, chiar inainte de Revolutia pe care a prezis-o cu surprinzatoare amanunte, dupa cum au marturisit cei care i-au stat in preajma in ultimii ani, la Sinaia.

Acest preot luminat, prigonit de comunisti, pe masura ce trec anii, este tot mai cinstit de credinciosi. Si multi il considera un facator de minuni.

La mormantul lui Arsenie Boca se spune ca florile nu se ofilesc niciodata.

Teolog format la Muntele Athos, calugar vizionar si pictor de biserici, parintele Arsenie Boca s-a calugarit devreme si a ajuns staret la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, apoi la Prislop.

Mii de oameni l-au pretuit ca duhovnic in timpul vietii si mult mai multi il cinstesc acum, dupa ce i-au citit cartile si au vazut ce efect puternic au asupra lor: de trezire la credinta ca la o a doua viata.

Au venit din toate colturile tarii sa se inchine la mormantul lui.

O familie a venit din Sibiu cu baietelul lor doi ani. Au asteptat aproape patru ore la coada pana sa ajunga la capataiul acestui monah slavit.

O femeie venita dintr-un sat din Timis este mereu cu lacrimi in ochi. Multi spun ca rugaciunile lor au fost ascultate si ca parintele Arsenie Boca face minuni.

Arsenie Boca a suferit ani grei in puscariile comuniste. Acuzat ca i-a ajutat pe luptatorii din Muntii Fagaras, a fost arestat si a suferit ca un martir, inclusiv la Canal.

Chiar si dupa eliberare a fost prigonit si torturat. In fiecare an, la mormantul lui, in ziua de 28 noiembrie e mare pelerinaj.

Insa Biserica Ortodoxa Romana nu ia deocamdata in discutie canonizarea sa.

VIDEO PROTVPLUS.RO