Pe ce se bazeaza Gabriela Firea cand promite transport public gratuit. Gorghiu: Efectele sunt nocive pentru toti

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07
Gabriela Firea

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca, intr-un interval de timp rezonabil, transportul in comun va deveni gratuit in Bucuresti, dupa indeplinirea catorva conditii.

"In ciuda declaratiilor politice care combat proiectul meu pentru ca transportul public sa devina o alternativa viabila la calatoria cu autoturismul personal - ca o prima solutie la traficul sufocant -, voi demonstra ca ce propun este corect si in interesul tuturor bucurestenilor. Am afirmat si intaresc faptul ca voi aplica aceste masuri intr-un timp rezonabil", mai afirma Firea intr-un comunicat remis vineri News.ro.

Ea spune si care sunt primele masuri pe care le are in vedere.

"Pasii sunt urmatorii: banda proprie pentru autobuzele RATB, taxi si salvari/pompieri, completarea flotei regiei cu inca minimum 300 autobuze - cele care acum exista dar nu au piese -, continuarea procesului de transformare a regiei in societate comerciala a municipalitatii pentru a putea atrage fonduri europene necesare modernizarii, curateniei in autobuze, siguranta calatorilor, aer conditionat vara, gratuitate, pentru inceput, inainte si dupa varfurile orare de trafic", enumera Firea.

Gabriela Firea sustine, totodata, ca angajatii RATB nu au de ce sa se ingrijoreze.

"Eu vreau sa creez locuri de munca, nu sa contribui la cresterea somajului. Toate aceste masuri inseamna o buna guvernare locala. Cei care sunt impotriva fac politica, nu administratie. Eu vreau rezultate pentru bucuresteni si, la fel ca in campanie, nu voi polemiza cu nimeni, voi fi doar in dialog cu locuitorii Capitalei", mai declara primarul ales al Capitalei.

Castigatoarea alegerilor la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca va gasi solutia cea mai potrivita pentru ca transportul public in Bucuresti sa fie gratuit, precizand ca personalul RATB care vinde bilete nu va fi disponibilizat.

"Modernizarea transportului public este o prioritate pentru mine, precum si imbunatatirea conditiilor pentru biciclisti. Voi gasi caile economice cele mai potrivite pentru ca transportul public sa fie gratuit, intr-un timp rezonabil, tocmai pentru a incuraja cat mai multi bucuresteni sa il foloseasca", a afirmat Gabriela Firea.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a comentat, joi, intr-o postare pe Facebook, initiativa noului primar al Capitalei, Gabriela Firea, de a asigura gratuitate pe transportul public in comun in Capitala, precizand ca liberalii vor vota impotriva acestei initiative populiste, cu toate riscurile, iar pomana lui Dragnea si Firea inseamna, de fapt, autobuze si tramvaie proaste in continuare.

"In cazul de fata, efectele sunt nocive pentru toti bucurestenii. Această gratuitate va fi platita, pana cand se va constata de catre toti falimentul RATB: si de catre cei care merg cu autobuzul sau tramvaiul, si de catre soferi, pietoni ori bicilisti pentru ca toti platim impozite si pentru ca serviciile publice nu pot fi gratuite, intr-o economie functionala", considera Gorghiu.

Potrivit acesteia, este evident ca "gratuitatea transportului in comun nu va duce nici la o aerisire a traficului - un alt argument subred al PSD".

"Nu e nevoie de prea multa logica pentru a intelege ca oamenii care merg cu masina nu o fac pentru ca este mai ieftina benzina decat o calatorie RATB. Si ei, si ceilalţi au nevoie de transport public de calitate, de autobuze si tramvaie moderne, neaglomerate si care sa vina repede si la timp in statii. Asa este peste tot in lumea civilizata, asa se pot oferi conditii decente de transport si trafic", a adaugat Gorghiu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO