Orfani cu parinti! 500.000 de copii, parasiti de dragul unui trai mai bun


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 20:16
Data publicarii: Joi 20 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In lipsa unor programe inteligente, micutii sufera amarnic pentru ca nu mai au niciun sprijin moral sau financiar, avertizeaza psihologii. Este povestea a 500.000 de copii ai caror parinti s-au dus sa munceasca in strainatate, pentru un trai mai bun. 

Mai mult decat atat, parintii lor vin cu din ce in ce mai putini bani in tara, la familiile care au nevoie de ei. Numai din Italia, in 2009 au venit cu 200 de milioane de euro mai putin.

Totul in vreme ce copii plang de dorul lor si ii asteapta acasa.

De exemplu, Rebeca si Roberta nu-si mai amintesc ziua in care au ramas singure. Stiu doar ca de patru ani, sunt in grija bunicii care recunoaste ca ii este imposibil sa tina locul mamei.

Acesti copiii sunt tot mai izolati si mai tristi: este urmarea lipsei de comunicare cu parintii explica specialistii.

Ca sa inlesneasca relatiile la distanta, organizatia "Salvati Copiii" urmeaza sa deschida opt centre in toata tara, unde mai bine de 600 de fetite si baieti vor beneficia de asistenta psihologica, dar si de calculatoare cu ajutorul carora vor putea intra in legatura cu parintii.

Si autoritatile sustin initiativa iar oficialii s-au gandit cum i-ar putea ajuta pe copiii parasiti.

Din pacate, nu doar afectiunea le lipseste copiilor. Si banii s-au imputinat. Parintii lucreaza la negru sau deloc si trimit acasa extrem de putin asa ca cei mici sunt si abandonati si flamanzi.

Criza naste monstri! Tot mai multi parinti isi trimit copiii la cersit!
Cei mai rai parinti din lume! GALERIE FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO