O tânără cu scleroză multiplă a rămas fără pensie, după ce a publicat un volum de poezii


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Sambata 21 Octombrie 2017 12:48
Categorie: Stiri Sociale
Bani, lei, RON

O tânără diagnosticată cu scleroză multiplă a rămas făă pensia de handicap, pentru o perioadă de trei ani, din cauză că a publicat un volum de poezii.

Maricica Velearta Mononoke primea o pensie de 39 de lei pe lună, însă venitul i-a fost suspendat, pentru o perioadă de trei ani, din cauză că a obținut 260 de lei de pe urma publicării unui volum de poezii. Autoritățile au considerat această sumă ca „venit ilicit”, informează Ziarul de Iași.

„Doamnelor, domnilor, se pare că ei au învins. Nu m-am gândit niciodată să plec din România. Niciodată. Dar se pare că ăștia chiar trebuie să rămâna fără sursa lor de furt. Marcica Belearta Mononoke e bolnavă de scleroză multiplă. Primește de la Statul Român pensie de handicapat 39 de lei pe lună. Atunci când poate, scrie poezii. O editură a decis să îi publice poeziile. Din vânzarea cărții, prietena mea a avut un profit de 260 de lei. Azi a primit hârtii acasă că pensia ei de 39 de lei se suspendă pe 3 ani fiindcă a încasat ilicit bani din vânzarea cărții. Această țară a devenit prea greu de suportat”, a scris Corina Bacanu, pe Facebook.

La rândul său, tânăra și-a declarat nemulțumirea, într-o serie de postări pe Facebook. 

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Câți români au optat pentru o pensie facultativă și ce beneficii au
Un botoşănean cu pensie de 200 de euro a ajuns dator 2 milioane de euro
Un botoşănean cu pensie de 200 de euro a ajuns dator 2 milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO