"Nu mai vrem sa scoatem studenti pe banda rulanta!"

Dată publicare: 13-03-2009 00:00
Dată actualizare: 20-07-2012 14:50


O spun cei din conducerile unor institutii de invatamant superior care anunta si masuri.

 Ba vor taia din locuri, ca sa ramana mai putini tineri de care sa se ocupe mai bine profesorii, ba vor introduce examene grele pentru ca doar cei buni sa intre si sa iasa dintr-o facultate.

Conducerea Academiei de Studii Economice din Bucuresti a ajuns sa aiba inscrisi la cursurile de licenta, masterat si doctorat peste 38.000 de cursanti. In aceasta situatie, cadrele didactice, 1000 la numar sunt prea putine, spun cei din Academie.

De aceea, in urmatorii cinci ani, aproape jumatate din locurile de la masterat si 10 - 15% dintre cele pentru licenta vor disparea. Aceasta nu este singura institutie care aplica masuri pentru imbunatatirea calitatii invatamantului.

Alte facultati introduc examene mai severe sau pastreaza constant de la an la an numarul de locuri. In urmatorii cinci ani aproape 8000 de locuri de la ASE vor disparea. Asa a hotarat conducerea universitatii.

Ministrul invatamantului, Ecaterina Andronescu, este de acord cu aceste masuri si spune ca numai asa calitatea invatamantului va creste. Anual aproximativ 200.000 de absolventi termina facultatea. Doar 20% isi gasesc insa un loc de munca. Si asta pentru ca universitatile noastre scot si inca pe banda rulanta psihologi, geografi, filologi si chimisti, pe care din nefericire nu ii mai solicita nimeni.
 

Tags: educatie,


VIDEO PROTVPLUS.RO