Noaptea Alba a Galeriilor: un monstru din dulap, o toaleta cu dinti sau un cos de gunoi cu ochi

Dată publicare: 26-05-2012 10:13
Dată actualizare: 30-10-2012 14:39


Dupa Noaptea Muzeelor, un alt eveniment cultural i-a tinut treji pe iubitorii de arta din Bucuresti. Noaptea Alba a Galeriilor, ajunsa la a 6-a editie, a reunit artisti contemporani tineri, dar si nume cunoscute.

36 de galerii si spatii alternative au gazduit expozitii, vernisaje si spectacole inedite.

Ploaia nu i-a speriat pe iubitorii de arta contempoana, care au colindat, vineri, galeriile pana noaptea tarziu. Toti ochii au fost atintiti spre exponate, care au starnit veritabile momente de reflexie si uneori nedumerire.

Un monstru din dulap, o toaleta cu dinti sau un cos de gunoi cu ochi - toate au devenit personaje in proiectele multimedia. Intr-o alta locatie, vizitatorii se puteau intalni cu "amintirile" unor oameni obisnuiti. Este vorba despre o tehnica noua - ecranul de ceata - in care sunt prezentate imagini de arhiva.

In dorinta de a inlatura tabuu-rile din arta, un grup de artisti a incearcat sa aduca simbolurile sacre in universul profan. Astfel curiosii puteau admira o biserica realizata in... branza.

Organizatorii vor ca, de acum inainte, evenimentul Noaptea Alba a Galeriilor sa aiba doua editii anuale cu programe diferite.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO