"Niste entitati patrund prin pereti!" - sesizari hilare primite de MAI

Ultima actualizare: 16-10-2012 03:02

"Va rog sa aflati cine are grija de mine!" sau "Pe Elodia trebuie sa o cautati intr-un cimitir. Peste mormant cade umbra unui copac mare si stufos".

Sunt doar cateva dintre "misiunile" trasate de cetateni personalului Ministerului de Interne. Vorbim despre sute de petitii care ajung pe birourile autoritatilor. Si sa nu va imaginati ca sunt aruncate - legea interzice asta. 

Odata ajunse in birouri, hartiile sunt analizate. Asa aflam despre un cetatean care ii cere imperativ unui secretar de stat din MAI sa "faca bine si dusmanilor sai! Tot ce facem rau se asaza pe suflet si in veci nu vom mai avea decat cosmaruri!".

Un alt domn semnaleaza: "Doresc sa va aduc la cunostinta ca cineva se ingrijeste de mine. Nu stiu cine! Rog raspuns la adresa!".

Poate ca nu o sa va vina sa credeti, dar acest domn chiar a primit un raspuns. La fel ca toti cei 15.600 de petitionari care s-au adresat anul trecut Ministerului de Interne.

Si cei de la Inspectoratul de Politie sunt ingropati in sesizari, fel de fel.

"Niste entitati patrund prin pereti, tevi sau geamuri si fac distrugeri si mai mult decat atat au informatii despre noi, trebuie sa ne aparam!", spune una dintre acestea.

Asta ca sa nu mai punem la socoteala cererile de angajare: "Vreau sa il apar pe presedinte, am fost la Pentagon, ofiter sub acoperire. Stiu multe despre dusmanii nostri".

Toate aceste hartii nu pot fi aruncate la cos pentru ca orice cetatean, conform legii, trebuie sa primeasca raspuns la cererea sau reclamatia pe care o face.

Totusi, la Ministerul de Interne ajung si mii cereri de recalculare a pensiei, dar si plangeri impotriva politistilor care comit abuzuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO