Mii de oameni s-au inchinat la racla cu moastele Sf. Nectarie, vindecatorul de cancer

Ultima actualizare: 12-11-2012 06:51

Bolnavi de cancer, parinti cu copii suferinzi si rude ale unor oameni cazuti la pat au cautat alinare vineri, la moastele Sfantului Nectarie.

In Bucuresti, la manastirea Radu Voda, mii de credinciosi s-au inchinat la racla care contine un fragment din mana dreapta a sfantului, numit si vindecatorul de cancer.

Iar la Spitalul de Urgenta din Galati, sapte preoti de la Arhiepiscopia Dunarii de Jos au tinut o slujba speciala, purtand cu ei alte moaste ale Sfantului Nectarie, considerat facator de minuni.

Pe la racla care adaposteste un fragment din mana dreapta a Sfantului Nectarie s-au inchinat vineri cei care au parinti, frati sau rude cu suferinte grave.

Doamna Rodica s-a rugat la Sfantul Nectarie pentru sora ei: "De 13 ani are cancer, de la 34 de ani, cancer osos, a ajutat-o sfantul. Ea e acum acasa".

O bunicuta l-a adus la manastirea Radu Voda pe nepotul ei de 10 ani:  "Are tetrapareza spastica, merge la scoala vorbeste, atat doar ca e paralizat. Sa il ajute...".

Fiecare dintre cei prezenti ascunde o poveste emotionanta.

La Spitalul de Urgenta din Galati, un sobor de preoti a purtat alte fragmente ale Sfantului Nectarie prin saloane.

Preot Gabriel Molocea, Arhiepiscopia Dunarii de Jos: "Pentru bolnavii care nu s-au putut deplasa la slujba, am mers cu sfintele moaste la spital si i-am binecuvantat si miruit pe pacienti".

Sfantul Nectarie s-a nascut in Tracia, pe actualul teritoriu al Turciei, pe 1 octombrie 1846, fiind crescut impreuna cu cei sase frati ai sai, in dreapta credinta.

Recent, biserica a atestat numeroase cazuri de persoane care s-au vindecat de diferite boli, dupa ce s-au rugat la moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, adica vindecatorul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!