Mii de mame nu si-au primit banii de la stat pentru cresterea copiilor

Ultima actualizare: 10-04-2012 05:00

Rabdare, mamici, veti primi si banii cuveniti... candva, nu se stie cand. Este raspunsul primit de 20.000 de mame din Cluj, care asteapta, de aproape o luna, alocatiile si indemnizatiile pentru bebelusi.


Altor cateva mii de femei din toata tara nu li se spune nici macar atat, pentru ca la ghiseele primariei functionarii nu mai raspund la telefon. Nu e de mirare ca s-a ajuns la cazuri disperate. Acesti bani inlocuiesc legal salariul, pe durata concediului.

O bataie de joc, fata de prunci de cateva luni... Suma de 800 de lei este singurul venit legal al mamei, care sta acasa cu bebelusul. Numai in Cluj sunt 20.000 de cazuri de intarzieri de peste o luna.

Atentie! Nu vorbim de familii care asteapta recalcularea, dupa noua lege. Pur si simplu, ministerul muncii n-a virat banii. Mamele acuza insa si indolenta functionarilor, de care depind drepturile lor.

Sanctiuni nu exista, a aratat Theodora Bertzi, expert in protectie sociala. Exista totusi un proiect, prin care statul poate fi tras la raspundere pentru asemenea gafe.

Cei din minister au refuzat sa comenteze situatia.
Intre timp, in Bucuresti, mamele chinuite zile intregi in fata Agentiei unice de plati au avut un prim succes. In urma reportajelor Pro Tv, autoritatile au decis ca dosarele pentru legea 85% sa poata fi depuse si in fiecare sector.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO