Mesaj puternic pentru timișoreni, la festivalul Bega Boulevard 2017

Dată publicare: 03-09-2017 07:58
Dată actualizare: 11-09-2017 15:56


Malul râului Bega a devenit zilele acestea bulevard - în cadrul unui festival care însufleţeşte Timişoara prin ateliere de pictură, spectacole şi demonstraţii sportive.

Tema este protejarea naturii, şi, pentru a trage un semnal de alarmă, un grup de artişti a pus în scena un show inedit, care a atras atenţia trecătorilor.

Artiştii au acoperit iarba şi au învelit copacii cu folie din plastic, pe care au vopsit-o în fel şi fel de culori. Şi au vrut astfel să ilustreze societatea în care trăim - o societate de consum, care pune accentul pe ambajal.

Momentul neobişnuit a atras zeci de spectatori.

"Frumos şi interesant.
-Care credeţi că este mesajul?
-Natura şi cum să o îngrijim. Cum să îngrijim natura."

"Mi se pare puţin macabru, sincer, muzică, gagiul ăla lipit de copac... asta e prima impresie."

Olga Torok, artist: "Am vrut să conştientizeze mai mult folosirea plasticului, şi artificialitatea în care ne înconjuram în fiecare zi. omul natură, pe care l-aţi văzut ieşind, este omul natura pură."

Pe malul raului Bega au fost amenajate şi multe ateliere de creaţie.

Ioana Bîrle - artist: "Să îmbine culorile şi să construiască în jurul ideilor lor. Îi învăţăm să îşi folosească propria imaginaţie şi să meargă mai mult să meargă pe plasele eco, în detrimentul plaselor de plastic."

Cei care ajung acolo pot lua şi lecţii de scrimă.

Teofil Moisuc - antrenor scrimă: "Îi ajută în dezvoltarea unei gândiri foarte foarte rapide, să ia o decizie într-un timp foarte scurt şi în al doilea rând, o dezvoltare armonioasă a corpului."

Festivalul Bega Boulevard - ajuns la a zecea ediţie - se încheie duminică seară cu tradiţionala cursa pe apă a ratzustelor din plastic. Banii strânşi din vânzarea lor vor fi folosiţi în scop caritabil.

Tags: bega, festival,


VIDEO PROTVPLUS.RO