Melc, melc, codobelc, mare greseala ai facut ca ai scos coarne bouresti!
Specialistii in mancaruri fine vor sa ii invete si pe romani cu preparate usoare, frantuzite. Asa ca, duminica, la Teliu, lumea a gustat carne de melc preparata in toate felurile. Pentru traditionalisti s-au facut inclusiv mici si carnaciori.
Lumea a dat buluc ca la balci. Unii doar au cascat ochii mari ca... melcii, altii, mai indrazneti, au si gustat.
Bucatarii au avut de treaba, nu gluma.
"Se prepara mai greu, trebuie sa-l invarti foarte repede pentru ca se prinde si te cam chinui un pic din aceasta cauza, dar este foarte sanatos", Sorin Cristea, bucatar.
In comuna Teliu functioaneaza singura fabrica de prelucrat melci din tara si, cum altfel, productia este destinata exclusiv exportului. Tot aici sunt un sfert dintre cele 100 de ferme specializate in cresterea melcilor. Deocamdata, afacerea este la inceput.
Pana sa se imbogateasca, fermierii sarbatoresc in fiecare an Ziua Melcului. Poate, poate se dau si romanii pe brazda...