Mieii romanesti, vanduti la noi ca marfa de import! Afla cat costa!
Nu aveam suficiente abatoare la standarde europene, asa ca mieii romanesti sunt sacrificati in Bulgaria. Se intorc apoi in tara, ca marfa de import, cu pret mai mare. De Paste pregatiti-va sa platiti pentru drob cu 20% mai mult ca-n alti ani.
Cand e vorba de mancare, romanul e client pretentios. Vrea sa aiba pe masa de Pasti o friptura grasa de miel. Cu toate aceastea, toti mieii nostri sunt cam slabuti si nici nu vor apuca sa se intremeze pana la Paste, pentru ca anul acesta pica devreme - la inceput de aprilie.
In plus, cum noi nu aveam abatoare, carnea o sa fie si mai scumpa. Costurile de transport pentru un camion cu 7000 de mioare ajung si la 1.500 de euro. Pentru fiecare miel in parte fermierii nostri le platesc macelarilor bulgari opt lei.
Ciobanii spun ca anul acesta kilogramul de carne de miel va fi cel putin 20 de lei, in timp ce anul trecut s-a vandut cu 16 lei.