Managerii straini sunt pur si simplu indragostiti de Romania. Au si motive!

Dată publicare: 26-12-2010 00:00
Dată actualizare: 01-10-2012 05:17


Castigurile lunare pe care le pot obtine in Romania, uneori mai mari decat in Vestul Europei, dar si privilegiile de care se bucura pe plan local, sunt cateva dintre argumentele care ii fac pe managerii straini sa nu se mai desparta de Romania.

Invata limba si traditiile, calatoresc, isi cresc copiii cu ai nostri si ..conduc afaceri cu profituri ametitoare.

Fost canotor de performanta, olandezul Steven van Groningen vasleste in economia romaneasca pentru una din cele mai mari banci. Devenit presedintele Reiffeisen in urma cu aproape 10 ani, se gandeste serios sa iasa la pensie aici.

In spatele cifrelor, pentru presedintele de banca stau insa imaginile unei Romanii pe care a apucat sa o indrageasca. Amintirile din biroul cu pereti de sticla din piata Charles de Gaulle sunt imortalizate intotdeauna cu pretioasa colectie de aparate Leica.

Tanguy este de patru ani in Romania si conduce businessul regional al companiei Gaz de France Suez. A invatat limba romana in cateva luni si este pasionat de tot ce ii aduce aminte de tara adoptiva.

Ultimul dintre cei patru baieti s-a nascut in Romania, iar Cernica, Nordul Moldovei sau icoanele pe sticla si le-a insusit ca un bun... roman.

Dragostea pentru Romania are si explicatii, spun specialistii in resurse umane. Pachetul salarial este si cu 30% mai mare decat in tara de origine, spun analistii.

Varga Enayaty conduce propria afacere aici. German cu origini persane, cel care a infiintat Centrul Medical Unirea are deja 27 de ani petrecuti in Romania.

E greu de crezut cum un business care merge "nemteste", cu o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro anual are o camera in sediul principal dedicata meditatiei.

Cei peste 7.000 de straini care lucreaza in multinationalele din Romania ar putea probabil sa traiasca la fel de bine in orice alta tara.

Dincolo de compensatiile primite, de cresterea businessului si de cariera construita aici, persista o intrebare: de ce ei reusesc acolo de unde milioane de romani pleaca?

 


 

Tags: manageri, afaceri,


VIDEO PROTVPLUS.RO