Mamicile au dat buluc la recalcularea indemnizatiei de crestere a copilului

Ultima actualizare: 27-09-2012 08:15

Directiile de asistenta sociala din Bucuresti au fost luate cu asalt marti dimineata de mamici dornice sa-si recalculeze cat mai repede noua indemnizatie pentru cresterea copilului.


Potrivit Directiei de Asistenta Sociala, femeile aflate in concediu maternal pot incasa 85% din media veniturilor din ultimul an de munca. Din pacate pentru ele, functionarii abia intorsi din vacanta nu sunt prea lamuriti cu prevederile ordonantei referitoare la aceasta schimbare.

Nu toti cei care au mers marti in directiile de asistenta sociala sunt incantati de noua indemnizatie. Pentru ca au salariul prea mic, unele mamici au pregatit dosarul ca sa primeasca vechea suma pentru cresterea copilului, de 600 de lei. Problema este insa ca atat noua, cat si vechea indemnizatie va ajunge cu intarziere la ele.

Mamicile pot cere de la 1 ianuarie 2009 recalcularea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. Asta inseamna ca pot incasa 85% din media tuturor veniturilor din ultimul an de munca. Exista insa si un plafon de limitare a acestei sume. El a fost stabilit la 4.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO