La ce fac economie romanii in vremuri de criza? La sapun si apa

Dată publicare: 03-03-2011 18:23
Dată actualizare: 07-11-2012 17:23


De saracie, dar si din neglijenta, multi romani au ajuns de rasul lumii. De cand au mai putini bani, au lasat igiena personala pe ultimul plan, iar asta se vede din scaderea vanzarilor de sapun si a consumului de apa.

Datele confirma o realitate trista. Pur si simplu romanii au ajuns sa puna pe ultimul plan igiena, in speranta ca vor da cat mai putin la intretinere. Metodele alese ar putea fi elegant numite ingenioase.

Una dintre ele este urmatoarea: cu un prosop omul se sterge si il stoarce in cada. Apa ce rezulta o arunca in WC si asa face economie. De la 7 mc de apa rece consumati candva, se ajunge la un consum de doar 4 si ceva.

Altii prefera sa faca baie mai rar, consumand un flacon de sapun lichid chiar si intr-o luna intreaga, sau sa traga apa mai putin la toaleta.

Reprezentantii furnizorului de apa al Capitalei confirma ca anul trecut un bucurestean care sta la bloc a folosit 164 litri de apa zilnic, cu 8 litri mai putin ca in 2009. Si cei care locuiesc in case pe pamant au economisit cate 10 litri de persoana.

Desigur, daca nu folosesc apa, multi nu mai au nevoie nici de sapun. Astfel companiile care vand produse de ingrijire personala au pierdut 11% din incasari.

Asadar ne spalam mai rar, dar nu renuntam la mancare. In cazul alimentelor, vanzarile au fost mai mici doar cu 4%.


VIDEO PROTVPLUS.RO