"Inspectia la clasa, o prioritate pentru noul an scolar". Pricopie cere presiune asupra elevilor


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 13:45
Categorie: Stiri Sociale
Remus Pricopie

Ministrul Educatiei a cerut directorilor de scoli sa puna accent in noul an pe inspectia la clasa si pe evaluarile constante, fara a pune presiune pe elevi.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, le-a spus directorilor de unitati scolare din judetul Ilfov, cu care s-a intalnit marti, ca in anul scolar 2013-2014 trebuie sa puna accent pe inspectia la clasa si sa monitorizeze cu atentie procesul de predare-invatare.

Pricopie a precizat ca rezultatele comparative intre mediile din gimnaziu si mediile la Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a au aratat, in multe cazuri, diferente mult prea mari de notare a elevilor, de la 1,5 pana la 7 puncte.

In acest sens, ministrul a subliniat importanta introducerii evaluarii nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, ca parte a masurilor de monitorizare si indrumare a elevilor si profesorilor.

"Degeaba am facut reforme la nivelul sistemului, daca ele nu se regasesc, zi de zi, in clasa, la nivelul comunitatii scolare. Inspectia la clasa va fi o prioritate a anului scolar 2013-2014. Testarea elevilor, fara note, fara a pune presiune pe ei, este necesara pentru a indrepta, din timp, parcursul educational al acestora. Este anormal ca, la finalul clasei a VIII-a, 34.000 de elevi sa nu fie capabili sa obtina media 5 la Evaluarea Nationala", a subliniat ministrul Educatiei.

La dezbaterea desfasurata la sediul Inspectoratului Scolar al Judetului Ilfov au participat si presedintele Consiliului Judetean, Marian Petrache, prefectul judetului Ilfov, Speranta Cliseru, reprezentantii Politiei, Jandarmeriei si ai Directiei de Sanatate Publica.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO