Indiferent de rezistenta locuintei veti fi despagubiti in caz de calamitate

05-01-2010 00:00

Vestea buna devine realitate din vara acestui an de cand se aplica asigurarea obligatorie pentru locuinta. Proprietarii se tem insa ca polita de asigurare pe care o vom plati va creste de la an la an.

In sfarsit se va aplica legea in favoarea celor pentru care a fost scrisa. Desi companiile nu voiau sa-i asigure pe romanii care traiau in zone inundabile sau in case cu risc seismic ridicat, toate locuintele vor fi asigurate indiferent de materialul din care sunt construite sau de locul in care sunt amplasate.

Despagubirea va fi insa pe masura politei. Adica, cei cu case din chirpici vor primi maximum 10.000 de euro despagubire, iar cei cu locuinte din beton cel mult 20.000.

Cele 13 firme de asigurare care formeaza compania ce va acorda despagubiri spun ca prima va fi incasata de la majoritatea populatiei, chiar si cu amenintarea amenzii pentru cei care nu platesc.

Mai mult, in caz de catastrofa, pierderea companiilor va fi iminenta, iar profitul se poate vedea doar peste 8 ani. De aceea, proprietarii se asteapta la scumpirea politei care costa intre 10 si 20 de euro pe an, asa cum se intampla acum cu RCA-ul.

Intreg sistemul va fi reasigurat de companii puternice din strainatate, iar cei care au deja asigurare vor fi scutiti de cea obligatorie doar un an.

Tags: asigurari,


VIDEO PROTVPLUS.RO