In ce se transforma acest dormitor in timpul zilei. Afacerea de nisa care a crescut cu 200 de milioane de euro intr-un an
Cum poate fi amenajata, repede si bine, o locuinta mica? Simplu, minimalist si multifunctional. Livinguri cu multe spatii de depozitare, bucatarii in care masa poate fi ascunsa si patul se transforma in birou.
Aceasta nisa a adus anul trecut o crestere de peste 200 de milioane de euro in productia industriala.
Tinerii designeri romani au venit anul acesta cu idei care sa corespunda cerintelor: spatii pentru aparatura si acces cat mai facil la internet.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Georgiana Filipescu, designer: "Am compus o zona de desk, de lucru. Am putea sa stocam apartatura audio video, wifi, cateva spatii de depozitare."
Si asta pentru ca mobila ceruta in 2015 de tineri trebuie sa fie practica, sa incapa in spatii mici si sa fie cat mai simplu de folosit. Daca se poate, cu telecomanda.
Petre Serban, director de productie: "Iti ridica picioarele. Si din pozitia in care te lasa fotoliul te poti ridica foarte usor. Practic nu mai facem niciun efort."
Iar cerere exista: producatorii se lauda cu vanzari mai mari cu 10 procente fata de anii trecuti.
Iuliu Moldoveanu, presedinte ACRM: "Mobilierul care se cere din ce in ce mai mult este din materiale din ce in ce mai noi: acrilic, metal."
Exista si bucatarii concepute pentru spatii mici, dar care sa aiba toate utilitatile. Usile trebuie sa se deschida la o simpla atingere si sa poata fi inchise cu un singur gest.
Ca sa folosim cat mai bine spatiul mic pe care il avem in bucatarie, s-a inventat urmatorul concept: sa ascundem pur si simplu masa. Si aceste sisteme de depozitare ne permit sa folosim fiecare particica din bucatarie.
Mobila pentru spatii mici se gaseste, insa, la preturi mari. O bucatarie costa cel putin 5.000 de euro, fara aparatele electrocasnice.
La fel de utile pentru tinerii cu apartamente mici sunt si dormitoarele care se transforma in living sau in masa de birou. Sau, de ce nu, mobilierul la cutie, pe care clientii il pot monta singuri acasa, urmand instructiunile.