Iarna all-inclusive in Romania. Telecabina din Busteni, blocata

23-11-2008 00:00


Viscolul puternic a facut ca traficul sa fie unul infernal in Transilvania, unde a inceput din nou sa ninga in aceasta dimineata.


Cei care au incercat sa treaca astazi prin pasul Tihuta s-au trezit prinsi intr-o adevarata capcana. A nins intr-una de azi-dimineata, iar viscolul puternic si ceata au facut ca soferii sa nu poata vedea nici macar la doi-trei metri in fata masinii. 

In plus, vantul arunca zapada din nou pe sosea in urma utilajelor de deszapezire, asa ca politistii au hotarat sa opreasca circulatia in zona, pentru cel putin doua ore. 

11 tir-uri au ramas blocate in pasul Tihuta, iar zeci de masini au fost oprite la poalele muntelui. 

Probleme sunt si in Maramures, in pasul Gutai si in Cavnic. Stratul de zapada depaseste, in unele locuri, jumatate de metru, iar viscolul face aproape imposibila interventia drumarilor. 

Zeci de turisti sunt inca blocati, de data aceasta la Padina, in Dambovita, unde salvamontistii spun ca exista si pericolul aparitiei avalanselor, iar autoritatile incearca sa deblocheze drumul.

Nici pe Valea Prahovei lucrurile nu stau mai bine. Telecabina care face legatura intre statiunea Busteni si zona Babele din Muntii Bucegi nu a fost pornita, duminica dimineata, din cauza vantului puternic, care bate cu o viteza de 25 de metri pe secunda.

Instalatia de transport pe cablu nu poate functiona in siguranta la viteze ale vantului ce depasesc 14 metri pe secunda.

VIDEO PROTVPLUS.RO