Ialomitianu: Ministerul Finantelor analizeaza foarte serios reducerea CAS

Dată publicare: 15-04-2011 00:33
Dată actualizare: 01-10-2012 07:38
Sursa: Mediafax


Gheorghe Ialomitianu

Ministerul Finantelor Publice analizeaza foarte serios reducerea contributiilor sociale pentru angajator, iar aceasta masura se va decide impreuna cu FMI si Comisia Europeana, a declarat ministrul de resort, Gheorghe Ialomitianu.

"Foarte multi investitori cer stabilitate macroeconomica. Sigur ca lucrurile acestea la asiguram. Ne gandim sa venim si cu niste masuri anticiclice. Luam foarte in serios reducerea CAS pentru angajator, lucru care il vom decide impreuna cu FMI si CE pentru ca suntem intr-un parteneriat", a spus Ialomtianu, la un seminar organizat de Consiliul Investitorilor Straini.

El a adaugat ca Ministerul Finantelor nu ia in calcul modificarea cotei unice, desi exista discutii publice privind o asemenea masura. "Sunt voci care spun sa reducem TVA. Guvernul nu este in masura sa reduca TVA pentru ca ne asigura in cea mai mare parte finantarea cheltuielilor publice. Nu ne permitem sa reducem acest impozit, sa ne gandim la CAS pentru a face costul fortei de munca mai redus", a spus ministrul.

Ialomitianu a mentionat ca Ministerul Finantelor va asigura si resurse pentru investitii si, in contextul in care a trecut la o politica bugetara multianuala.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO