GPS-ul romanesc, mai inteligent. Anunta soferii de zonele cu ambuteiaje, dar si de rutele scurte


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 06:59
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2012 18:11
Categorie: Stiri Sociale

GPS-ul romanesc se transforma dintr-o simpla harta intr-un instrument care ne ajuta sa evitam aglomeratia.

Sistemul ii anunta pe soferi care sunt zonele cu ambuteiaje si care este ruta cea mai rapida pentru a ajunge la destinatie. TMC, adica Traffic Message Channel, pe care multi dintre noi l-am folosit cand am sofat in Europa de Vest, a fost implementat, in sfarsit, si la noi.

Sistemul este util in Bucuresti, un oras aglomerat ziua si foarte aglomerat seara si dimineata, cand oamenii vin si pleaca de la munca. Astfel, GPS-ul va ajuta si va scoate din zonele aglomerate, adica strazile colorate pe harta cu portocaliu. Acolo unde vedeti verde aveti cale libera.

Atentie, nu toate GPS-urile receptioneaza semnalul de tip TMC. Puteti sa cumparati aparate care au deja incorporat un asemenea soft ori sa platiti licenta separat cu 100 de lei.

Sistemul este deja functional in toata tara, iar informatiile sunt colectate de la aproape 20.000 de masini care au instalate in bord aparate speciale. Acestea masoara timpul pierdut in trafic de autoturisme si pe ce portiuni de strazi, sosele sau autostrazi s-au format coloane. Informatiile despre accident sunt preluate si de la serviciul Infotrafic al politiei.

 

Tags: gps,

VIDEO PROTVPLUS.RO