Festivalul National de Teatru. 10 zile cu 44 de reprezentatii ce se vor juca in sali arhipline

Dată publicare: 21-10-2013 18:59
Dată actualizare: 24-10-2013 06:52


Elita teatrului romanesc va straluci timp de 10 zile pe scenele din Bucuresti. Cele mai bune piese din stagiunea 2012-2013 au fost selectate sa participe la Festivalul National de Teatru, care va incepe in doar cateva zile.

25 de piese din Romania au fost alese pentru cel mai important festival al teatrului romanesc si vor avea, in total, 44 de reprezentatii.

Printre operele selectionate se numara piesa "Insemnarile unui nebun", in regia lui Felix Alexa, "Napasta" lui Radu Afrim sau "Pescarusul", in regia lui Yuri Kordonsky.

Cei de la Sibiu vin cu Ofelia Popii in "Solidaritate" - una dintre cele mai apreciate actrite ale noii generatii.

Intr-o sala de teatru din Bucuresti nu se mai aude nimic din zgomotul orasului insa, pe langa, pe liniste, oamenii vor gasi aici cele mai bune piese ale teatrului romanesc din ultimul an. Dat fiind ca deja 85 la suta din bilete au fost deja vandute, cel mai probabil, teatrele bucurestene vor fi arhipline.

Pe langa piesele de teatru, bucurestenii si turistii vor avea ocazia sa stea de vorba cu actorii si regizorii festivalului, in cadrul aterlierelor sau sa participe la expozitii, lansari de carte sau de film.

4 mari institutii au contribuit la organizarea festivalului, care a dispus de un buget de 2.300.000 de lei.

Festivalul va incepe vineri cu piesa "Troienele", o productie impresionanta a Operei Nationale din Iasi, in regia lui Andrei Serban.

VEZI PROGRAMUL COMPLET AICI


VIDEO PROTVPLUS.RO