Femeie de 230 de kilograme, din Constanta, dusa la spital cu ajutorul pompierilor. Diagnosticul sever stabilit de medici

11-11-2014 17:04


O misiune cu greutate au avut, marti, pompierii din Constanta, care au avut de transportat o pacienta care cantareste nici mai mult nici mai putin de 230 de kilograme.

Femeia a ajuns la spital cu probleme cardiace, iar medicii s-au temut ca ar putea suferi de o tumora imensa, avand in vedere greutatea ei. Pana la urma, temerile au fost infirmate, iar doctorii au stabilit ca femeia sufera de obezitate morbida si are nevoie de un regim strict, inainte de a putea fi operata.

Femeia de 42 de ani este din Techirghiol, iar in ultimii doi ani a inceput sa se ingrase din ce in ce in ce mai mult. Pana atunci, cantarea ca un om normal, spun rudele, dar in scurt timp a ajuns la 230 de kilograme. Nimeni nu si-a facut griji pentru ca femeia se putea misca singura, dar in urma cu trei saptamani nu au mai tinut-o picioarele.

Se plangea de dureri, asa ca fiicele ei au cerut ajutor de specialitate pentru ca se temeau ca mama lor ar putea avea o tumora gigant. Dupa multe investigatii, doctorii au stabilit insa ca pacienta sufera de obezitate morbida, boala care poate fi tinuta sub control cu ajutorul unei operatii de micsorare a stomacului. Pentru asta insa, femeia are nevoie sa slabeasca cel putin 40 de kilograme prin regim alimentar. Altfel, operatia i-ar putea fi fatala.

De sase oameni vanjosi a fost nevoie pentru ca femeia de 230 de kilograme sa poata fi urcata intr-o ambulanta speciala.

La doar 42 de ani, Lenuta Ionescu abia se mai poate misca. Are dureri mari de picioare si in ultimul timp nu a mai putut sa se ridice din pat. Acum, tot ce isi doreste este sa slabeasca pentru a putea fi operata.

Lenuta Ionescu: Vreau sa stau linistita in pat, nu mai pot de picioare.

Reporter: O sa puteti sa tineti regim?

Lenuta Ionescu: Trebuie, pentru copii.

Familia a inceput sa se ingrijoreze cand a vazut ca femeia are in permanenta nevoie de ajutor. Rudele recunosc insa ca nu s-au ingrijorat, chiar daca bolnava a luat in greutate in ultimii ani peste 150 de kilograme.

"A fost de ceva ani si a fost si neglijenta noastra, a familiei. A fost ok, pe picioarele ei, in ultimul timp a tinut regim alimentar", a spus cumnata femeii.

Reporter:Cate kilograme avea?

Alina Uzupanu, fiica: Pana intr-o suta, era grasuta, dar nici chiar asa. Pe parcurs…

Familia s-a hotarat, in ultima vreme, sa o oblige pe femeie sa urmeze o dieta stricta, dar doctorii spun ca formula nu a avut succes si pacienta a continuat sa ia in greutate. Tocmai de aceea s-au gandit ca ar putea fi vorba despre o tumora gigant.

"Abdomenul fiind destins, s-a banuit o tumora abdominala, uterina. S-a infirmat tumora, pacienta sufera de obezitate morbida", a spus Mihnea Avram, Spitalul Judetean Constanta.

Daca va reusi sa slabeasca 40 de kilograme in urmatoarele 3 luni, femeia va fi supusa unei operatii de miscosare a stomacului.

VIDEO PROTVPLUS.RO