Fara precedent! Mama tripletelor din Aiud va primi bani retroactiv!

11-01-2010 00:00


A reusit sa schimbe legea privind indemnizatiile pentru gemeni, dar nu s-a oprit aici! Mama tripletelor din Aiud a castigat din nou, in instanta.

 

De aceasta data, judecatorii au decis ca ea sa primeasca retroactiv banii pentru cei trei copii, nu doar pentru unul, asa cum prevedea atunci legislatia.

Multi avocati considera ca aceasta ultima decizie a instantei creeaza, practic, un precedent, care le-ar putea da o sansa uriasa si celorlalte mamici, care se judeca cu statul, sa castige.

Legislatia romaneasca, insa, nu prevede ca hotararea sa se aplice automat si in alte cazuri, asa ca ramane la latitudinea fiecarui magistrat sa hotarasca pentru fiecare caz in parte.

Pe de alta parte, sentinta de la Alba Iulia poate fi atacata cu recurs, dar avocatii femeii spun ca este doar o formalitate si ca, practic, batalia a fost castigata.

Iar suma care s-a strans pana acum este de 36.000 de lei, din care femeia care si-ar dori sa cumpere o masina de familie.

Ionela Danciu a nascut in 2006 trei fetite. Legea spunea atunci ca poate primi doar o indemnizatie de crestere a copilului, nu trei. Doi ani mai tarziu, a dat in jdecata Directia Muncii din Alba si a castigat. Acum insa, odata cu banii primiti retroactiv, a invins cu adevarat.

In toata tara, nu mai putin de 60 de familii, aflate in situatii asemanatoare isi cauta inca dreptatea in justitie.

 

 


 

VIDEO PROTVPLUS.RO