Fara avorturi in Saptamana Mare! Cel putin la Iasi

Ultima actualizare: 26-03-2012 23:46

Nu este o noua lege data de autoritati, ci semnalul de alarma pe care medicii ieseni il dau in legatura cu numarul mare de avorturi facute in Romania. In aceste zile la Iasi, astfel de interventii vor fi facute doar daca viata mamelor este in pericol.

"Saptamana aceasta este Saptamana Mare si nu se face nicio intrerupere de sarcina". Acesta este raspunsul pe care femeile il vor primi toata saptamana la absolut toate maternitatile iesene. Doar cabinetele particulare din oras isi vad mai departe de treaba.

Medicii spun ca in conditiile in care Romania exista alte metode contraceptive nu ar trebui sa se ajunga la avort. Si-au spus ca macar in aceasta perioada cand se asteapta Invirea Domnului sa le faca pe doamne si domnisoare sa nu isi intrerupa cursul sarcinii.

Preotii sustin fireste initiativa medicilor cu atat mai mult cu cat Biserica Ortodoxa Romana dezaproba total interuperile de sarcina la cerere.

Romania ocupa locul trei in Europa la numarul de avorturi efectuale anual. Ne intrec doar Franta si Marea Britanie. Conform unui studiu facut de un un ONG european -Institutul pentru Politici Familiale - in Europa se produce un avort la fiecare 27 de secunde. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO