Extrem de slabita si parasita de proprii copii. Povestea batranei de 77 de ani, care cantareste doar 25 de kilograme

04-06-2014 18:33


O femeie din Iasi a fost internata in stare critica, dupa ce a ajuns sa cantareasca doar 25 de kilograme. Medicii s-au infiorat cand au vazut-o, dar si mai tare i-a socat faptul ca niciunul dintre cei 4 copii nu a vrut sa o ia acasa.
 

Suferinda a fost lasata intr-un centru, iar primaria cauta o familie care s-o ingrijeasca, in schimbul unui ajutor social.

Batrana in varsta de 77 de ani a ajuns la spital mai mult o umbra. O mana de om, numai piele si os. Medicii au reusit s-o hidrateze si s-o hraneasca, iar in momentul in care au vrut sa o predea familiei s-au lovit de un bloc de gheata.

Reporter: - Nu vreti sa stati cu ea?
Maria Tabus, fiica batranei: - Nu, am dat declaratia asta!
Reporter: - Va lasa inima sa va parasiti mama?
Maria Tabus: - Doar nu o parasesc, si eu am sase copii, sotul e cu vacile, copiii sunt la liceu, cel mai mic la gradinita.

Cei 4 copii ai femeii au plecat la casele lor, unii in aceeasi localitate, altii peste granita. Niciunul nu vrea sa-si ajute mama sa isi traiasca decent ultimele clipe.

"Eu nu pot sa o iau, stau cu socrul meu, nu am unde", se scuza fiul batranei.

Prof. dr. Diana Cimpoesu, purtator de cuvant al Spitalului Sf. Spiridon, din Iasi: "S-a decis externarea la prima incercare de externare. Desi medicul curant a luat legatura cu mai multi membri ai familiei, rude de gradul 1 si 2 si cu autoritatile, pacienta dusa de ambulanta acolo nu a putut fi primita in locuinta si s-a reintors la spital."

In urma cu cateva luni, batrana a primit in casa ei o familie de romi in speranta ca va fi ingrijita. Nu s-a intamplat asta. Vecinii au fost cei care au vazut cum femeia se stinge pe picioare si au chemat ambulanta.

"Era foarte slaba, nu mai putea vorbi de foame. Am luat o farfurie de fasole fiarta, i-am dus o felie, doua de paine si s-a dus dupa casa si a mancat", spune o vecina.

Mostenitorii legali au semnat la primarie o declaratie prin care spun ca nu pot avea grija de mama lor.

Danut Rotaru, primar comuna Gorban: "Eu am avut doua sau trei discutii cu o fiica din Italia care spune ca va veni prin septembrie si ea va lua masuri. Dar si pana atunci ce face? E o familie iresponsabila, nu am putut sa vad asa ceva, sa cresti patru copii si sa ajungi sa ai 25 de kilograme."

Batrana a fost deocamdata internata intr-un centru medico-social, unde va ramane pana cand cei din primarie ii vor gasi o familie.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO