Emotii pentru 217.000 de liceeni! Au sustinut prima proba scrisa la bac

Ultima actualizare: 07-08-2012 14:23

UPDATE: Doamne ajuta sa nu ne pice vreo poezie. Asa s-au rugat in cor mai toti absolventii claselor a 12- a, care luni dimineata au intrat tremurand la bac.

S-au strans cu noaptea-n cap in fata liceelor si nu s-au dezlipit pana in ultimul moment de carti si caiete, semn ca limba romana n-a fost printre materiile preferate.

Varianta cu numarul 8 extrasa luni dimineata nu i-a speriat pe cei peste 210.000 de liceeni. Au avut de scris un eseu, de comentat un text la prima vedere si de facut caracterizarea unui personaj dintr-un basm cult.

Au fost insa si elevi care au incercat sa "triseze" si au fost prinsi cu telefoane mobile la ei sau cu traditionalele copiute: 15 au fost dati afara din examen iar alti 250 dintr-un liceu din judetul Bacau nu au putut sa paraseasca scoala din cauza unei descinderi a procurorilor DNA, care suspectau un caz de luare de mita.

In 30 iunie elevii vor sustine proba obligatorie a profilului, iar in 2 iulie proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica, 4 iulie, pana la ora 16.00 si, in aceeasi zi, pana la ora 20.00, vor putea fi depuse eventualele contestatii.

Acestea vor fi solutionate in perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 8 iulie.

Se considera promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, a obtinut cel putin nota cinci la fiecare proba si are media generala minimum sase.

Pentru candidatii care obtin media generala 5,99, aceasta va fi rotunjita la 6.00.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO