Ardealul arde! 1.800 de oameni in somaj tehnic

25-11-2008 00:00

Este vorba despre angajatii unor companii puternice, Nokia si Michellin. Directorii fabricilor de la Jucu si Zalau le-au dat de inteles ca au produs mai mult decat pot vinde.


La Galati, in schimb, muncitorii au ajuns la un acord, cu sefii de la SIDEX : timp de un an nu vor cere salarii marite, dar nimeni nu va fi dat afara.

La doua fabrici de anvelope Michellin din Zalau, 1600 de oameni vor intra in somaj tehnic.

Si la Jucu situatia e dramatica. Oamenii spun ca nu inteleg decizia conducerii, mai ales ca au atins deja, sustin ei, target-ul pe aceasta luna.

Cei 140 de angajati care lucreaza in tura de dimineata au fost asteptati cu o veste nu tocmai placuta: de maine vor intra in somaj tehnic.

Oamenii sunt angajatii a doua firme subcontractoare Nokia si lucreaza la banda, adica asambleaza telefoane mobile. Vestea a cazut ca un traznet, mai ales ca toti aveau contracte pe trei luni de zile si niciunuia nu-i expirase.

Mai mult, nedumerirea oamenilor fata de decizia conducerii este cu atat mai mare cu cat insusi presedintele tarii si directorul companiei au dat asigurari, saptamana trecuta, ca firma nu va avea de suferit de pe urma crizei.

Marti, directorul general al Nokia, John Guery, a recunoscut ca sunt fluctuatii ale productiei si ca acesta ar fi motivul pentru care trebuie sa trimita in somaj tehnic cateva sute de angajati. El a dat insa asigurari ca acestia vor primi 75% din salariu pe toata perioada cat vor sta acasa.

Vezi aici judetele afectate de somaj la noi in tara!


VIDEO PROTVPLUS.RO