Pasajul Pipera va fi deschis peste cateva zile, cu 6 luni intarziere. Cum arata acum. VIDEO

24-04-2012 19:12


Dupa termene amanate si mari suplimentari de buget, Pasajul Pipera este gata de inaugurare. Peste cateva zile, soferii vor putea sa traverseze nordul Capitalei in doar cateva minute.

Investitia, care depaseste 32 de milioane de euro, a fost platita de primaria Bucuresti, din fonduri proprii.

Muncitorii mai au de asfaltat doar bretelele. In apropierea inaugurarii, suntem curiosi sa aflam durata traseului de la un capat al pasajului la celalalt.

Cu viteza legala de 50 de km/h, am parcurs acest drum intr-un singur minut. De mentionat insa ca pasajul era gol. Pana acum, acelasi traseu, parcurs pe dedesubt de soferi, era un chin, tradus in zeci de minute de stat bara la bara.

Iar soferii care tranziteaza zilnic aceasta zona sunt cu atat mai suparati cu cat receptia lucrarilor a fost amanata de trei ori.

In urma cu un an de zile, primarul general al Capitelei promitea ca pasajul Pipera se va deschide in octombrie 2011. Ei bine, suntem la sfarsitul lunii aprilie 2012 si abia acum putem spune cu mana pe inima ca in cateva zile masinile vor putea circula pe acest pod.

Cu explicatii vine chiar Sorin Oprescu: ''Au fost zapezile alea, a trebuie sa-si mute Enel-ul toate firele si-am batut pasul pe loc, asta este."

Proiectul a pornit de la o valoare de 106 milioane de lei, iar cateva luni mai tarziu a ajuns sa coste 144 de milioane de lei. Motivul invocat de edili este legat de existenta unor retele de utilitati, despre care nimeni nu a stiut ca trec pe acolo.

Pe viitor, ramane de vazut daca nu cumva aglomeratia de pe Pipera se va muta cu totul in cartierul Aviatiei, adica la celalalt capat al podului.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO