Dupa taierea salariilor, bugetarii si-au gasit un al doilea loc de munca

23-01-2011 00:00


"Asiguram tratamente medicale si ingrijire la domiciliu, 24 de ore din 24". Astfel de anunturi se inmultesc pe internet. Sunt semnate de bugetarii carora Guvernul le-a taiat 25% din salariu.

Multi cauta sa lucreze si in alta parte pentru ca nu le ajung banii de mancare si intretinere.

Spre exemplu, Cristian Suciu are 40 de ani si lucreaza de 17 ani la Serviciul de Ambulanta Mures. Dupa program, acorda contra cost ingrijiri medicale la domiciliu.

Asistentul castiga astfel un ban in plus, binevenit pe langa salariul din care statul i-a luat un sfert fara sa mai socotim si sporurile pierdute.

Tratamentul se face cu materialele pacientilor, dar oamenii sunt multumiti ca nu mai trebuie sa bata drumul pina la spital.

Si dascalii s-au vazut nevoiti sa munceasca dupa orele de la scoala. Doamna Farkas, de pilda, este profesoara de sport cu specializarea in natatie, dar nu castiga mai mult de 700 de lei pe luna.

Ca sa aiba din ce trai tine cursuri de gimnastica pentru copii si tinere mamici.

Din vara, cand bugetarii au pierdut 25% din leafa, numarul Persoanelor Fizice Autorizate a crescut cu aproape 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Angajatii de la stat care lucreaza dupa incheierea programului recurg la aceasta forma legala pentru a-si declara veniturile.

Tags: venituri, bugetari,

VIDEO PROTVPLUS.RO