Dorm sub cerul liber ca sa atinga racla cu moastele Sfintei Parascheva


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 23:29
Data publicarii: Luni 12 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Da in clocot Iasiul, oras spre care se indreapta zeci de mii de pelerini din toata tara ca sa se inchine Cuvioasei Parascheva. Multi au ajuns deja, insa puhoiul este inca pe drum, spun reprezentantii Bisericii.

Luni, oamenii au stat la coada pe ploaie chiar si cateva ore ca sa atinga racla sfinta si sa-si puna in gand cele mai mari dorinte.

La Iasi a plouat intruna, dar in jurul mitropoliei a fost arhiplin. Batrani care abia se mai tineau pe picioare s-au ambitionat sa stea la coada. Pe multi dintre ei ii tradau fetele: nu inchisesera un ochi toata noaptea.

Imbracati gros, cu pelerine pentru ploaie si sacose pe cap, tineri, batrani si chiar copii au stat si peste doua ore la rand.

Unii dintre cei care vin in pelerinaj vor fi gazduiti la zece manastiri din zona. La Cetatuia, de pilda, pelerinii s-au cazat inca din week-end.

Altii vor trece peste noapte inghesuiti, unii in altii, pe niste banci din lemn, intr-un cort neincalzit, instalat de cei de la primarie.

Mai sunt si cei asteptati de sute de localnici, care s-au oferit sa-i gazduiasca. Au pregatit pentru dormit orice coltisor ramas liber in apartamentele lor, dupa ce preotii i-au rugat sa ajute.

Autoritatile au pregatit si un centru de informare, menit sa ii ajute pe cei care isi cauta cazare. Majoritatea locurilor sunt insa ocupate. Asa ca multi vor innopta probabil sub cerul liber, in jurul catedralei.

Au lesinat pe capete incercand sa atinga moastele Sfintei Parascheva!

Sfarsit teribil pentru un preot plecat in pelerinaj la Sfanta Parascheva!
Au lesinat pe capete incercand sa atinga moastele Sfintei Parascheva!
Mii de crestini s-au inchinat deja la moastele Sfintei Parascheva!
VIDEO PROTVPLUS.RO