De sarbatori, romanul turist sta in tara!

Dată publicare: 25-12-2008 00:00
Dată actualizare: 18-07-2012 19:38


Schi

De Craciun si la trecerea dintre ani, criza financiara se resimte si pe rutele turistice, mai ales pe cele internationale. Cel mai bun exemplu este Austria, tara preferata de romani, in special pentru petrecerea vacantelor de iarna.


Dupa ce anul trecut, agentiile de turism abia au facut fata cererilor de pachete turistice, acum au ramas cu sejururi nevandute. "Gradul de ocupare pentru Craciun si Revelion este de aproximativ 80% pe aceasta destinatie, fata de asa-numitul "overbooking", in 2007.

Este un fenomen global, cauzat de scaderea numarului de turisti in Austria, in general, nu numai de diminuarea numarului de turisti romani", ne-a declarat Cristian Mihai Balcescu, directorul agentiei de turism CMB Travel.

Nici catre tarile calde nu se poate vorbi despre aglomeratie. In Tunisia si Egipt, bunaoara, destinatii cautate de conationali in toiul iernii datorita temperaturilor blande, gradul de ocupare este de 70-80% la sfarsitul acestui an.

Per total, pe rutele externe, gradul de ocupare a scazut cu 10-20% comparativ cu perioada similara din 2007, adauga Balcescu. Si turismul intern a avut de suferit pe final de an. Hotelierii vor avea cu 20-30% mai multe camere libere de Sarbatori. Nu lipsa banilor este problema, ci mai degraba prudenta. "Foarte multi ne-au vizitat la sediul agentiei. Au consultat ofertele si... au plecat."

Vezi ce alte destinatii au mai fost ocolite e turistii romani pe www.gandul.info

Sursa: Gandul


VIDEO PROTVPLUS.RO